Benvolguda Infància!

Surt el Sol i arriben poc a poc, cadaúna al seu ritme, sense presses, sense pors de portes tancades, d’explicacions i justificacions, lliures i tranquiles les famílies de Lo Niu. Perquè en el mig d’una família estressada no pot crèixer un infant tranquil i el ritme de la criança hauria de ser a foc lent, per això començem el dia tranquil, sense pressa.

Davant o de la mà venen ells i elles, les i els nostres protagonistes, tot és pensat per a ells i elles, l’espai, el material… nosaltres disposem i ells descobreixen i experimenten. Cuidem els detalls per a deixar-los ser ells i elles mateixos, per respectar el ritme de cadaun, les necessitats de cadaun i el desig de cadaun. Amb un marc de límits i normes senzills i clars, que us assegurem que integren perfectament amb la fermesa i la calidesa de l’acompanyament des del respecte a Lo Niu i a casa.

fullsizerender-1

Els infants arriben i s’escolten, que vull fer avui, que em crida? I connectats amb ells mateixos, fidels al que volen i senten es posen a explorar, sentir i viure allò que desitgen. Combinant materials estructurats i materials no estructurats, palpant la natura, posant a flor de pell els sentits, el cos i l’ànima, ja que no hi ha res més enllà d’estar present, del aqui i l’ara, gaudeixen del matí a Lo Niu, aprenent sense sentir forçats els seus processos, ni seduits o dirigits, aprenen seguin el seu instint, us asegurem que és màgia pura!

fullsizerender-4

 

Els adults observem, en mirada, acompanyant sense interferir sense desconnectar, en presència. En l’espai entre la dependència i la pseudoautonomia, just en el lloc on es produeixen els veritables processos de desenvolupament.

fullsizerender-6És respira tranquilitat, no hi ha crits, hi ha Pau, infants connectats i adults acompanyants. Poc a poc es van construint els vincles, llaços forts entre uns i altres, comparteixen moments i paraules, que sovint nomès ells entenen, es cou al forn més antic i preciòs de la humanitat l’Amistat.

fullsizerender-3Amb el passar dels dies, compartint moments i vivències, els nostres infants a part de crèixer, de poguer estar connectats, de poguer ser ells mateixos, de sentir i explorar la llibertat, estant construint i vivint la xarxa, la tribu, creant i enfortint vincles, adquirint i treballant habilitats socials i emocionals.

fullsizerender-2Cada dia és un privilegi observar en estat pur la infància, perque hi ha molts nens i nenes al món però no hi ha gaires infàncies en estat pur, sense ser retallades, condicionades, dirigides, manipulades o parentalitzades. Seguim caminant per a que cada cop siguin més els xiquets i xiquetes que puguin ser infants lliures de veritat. Perque no ens enganyem, que no ens enganyin, els infants es poden adaptar a tot, però aquest tot sempre té consequències! Sinó mireu a alguns adolescents i adults… tot deixa petjada a la vida, i la infància és la més profunda. Cuidem-la.

Anuncis

Un pensament sobre “Benvolguda Infància!”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s