Reivindicant respecte

A Lo Niu van passant els dies, els nostres infants van construint el seu món, els adults acompanyants ens mirem endins per no cobrir necessitats nostres mitjançant les vivències dels infants, per deixar-los fer perque ho volen ells i no per cap altre motiu que sigui nostre. Els acompanyem, els mirem, els cuidem, els posem límits.

img_9078

A Lo Niu, quatre arbustos del parc és converteixen en un laberint, on els menuts és perden, és troben, s’ajuden i juguen. Vivint cada instant i cada moment, sentint el plaer de l’educació viva. Sortim a explorar el món, el nostre meravellos entorn deltaic.

IMG_9269.JPG

Sabem quines son i respectem les seves necessitats evolutives, defensem el moviment lliure com diu Emmi Pickler una necessitat que hauria de ser un dret. També el seu pla intern de vida, aquell que el mou, volem infants que s’escoltin que facin allò que el cor els crida per dins, connectats en la seua essència, Rebeca Wild en parla molt sobre el tema. Nomès així seràn adults connectats, capaços de pensar i no nomès de ser dirigits, perquè per a ser feliç a la vida és necessita molt més que aprendre continguts.

Com veieu nosaltres no fem coses sense sentit, som professionals de l’educació en experiència i formació, ens enmarquem en una estructura de pedagogies fermes i moltes d’elles antigues, i tot allò que tenim a l’espai té un sentit, us invitem a ser profunds i veurè més enllà de les imatges, a posar-vos a la pell i cor dels nostres infants i imaginar tot el que senten i aprenen.

img_9292

Les famílies de Lo Niu respectem el món màgic de la infància. Aqui la potencialitat, la profunditat i la vitalitat del la infància és viu plenament. Sabem de la importància dels primers 6 anys de vida en la construcció de l’esser humà total, durant aquests primers anys es construeixen les bases on es desplegarà l’adult, per tant  necessitem una estructura sólida, i ben plena, les carències en aquesta etapa tenen consequències al llarg de la vida.

img_9076Mireu mireu… és en els veritables entorns de seguretat on es produeixen els vincles segurs, aquells que son sans, que ens asseguren una vida plena. Els infants es respecten, es miren, es cuiden, fan xarxa, fan tribu. És una sort observar com encara están oberts al món, sense pors obren el seu cor a l’altre, a les novetats, no viuen en la por de que els faran mal, no construeixen murs, no s’aIllen, no critiquen, no necessiten ser més que ningú, nomès poder ser ells mateixos, aquí se senten cuidats, respectats i segurs, ningú els condiciona, ningú els etiqueta, ningú els retalla.

fullsizerender-2Aqui les famílies, no tenim por de mirar-nos endins. Ens formem i vivenciem dinàmiques per entendre més als nostres infants i puguer-los acompanyar en respecte, no ens limitem a criticar-los, sino que els mirem i ens mirem per entendre’ns tots, som responsables. I som més que persones felices o hippie flowers, som persones en consiència, connectades, segures, no és fàcil enganyar-nos, no necessitem quedar bé i per això diem el que pensem, i pensem i ho fem d’una manera crítica, tenim molt clar el que volem,  el que fem i perque ho fem, realitzem una criança compartida. Sabem que de vegades els adults que pensen lliurement fan por, per això properament farem portes obertes on convidem a tots aquells i aquelles que ens vulguen conèixer a nosaltres i al projecte.

Una abraçada plena d’amor hippie per a tothom, recordem que el moviment hippie va fer moltes coses bones.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s