Criar a contrarellotge!

fullsizerender-jpg-3

Som mares i som pares en un món cada cop més artificial, la naturalitat de la criança és cada cop més dificil en un món adultitzat, superficial, i en un sistema patriarcal on hi ha baixes maternals de 16 setmanes, i paternals de 15 dies (a veure si es cert i s’aplica la baixa paternal de 16 setmanes tal i com es va aprobar), on hem de treballar pare i mare per cobrir totes les despeses que hi ha a una família, on el ritme sempre és accelerat i la pressa s’instal·la dins de les persones adultes, on hi ha sovint el malhumor per no poder fer d’allò que realment voldriem i conflictes interns i amb l’altre, també trobem el dubte,  és bona aquesta desicicó, estic fent el millor? I tot això sostenint-ho amb una parella sentimental a qui un cop som pares sentim de tant en tant, convivim sí, però hi ha poques ocasions en les quals podem estar amb presència amb aquesta i sentir-nos això, parella de dos i no familia de 3, 4 o 5 en tota la responsabilitat que això comporta.

fullsizerender-jpg-5

Per aquest motiu a Lo Niu hem posat en marxa l’espai de joc i relació en família, que es fa cada dimecres de 17 a 18,30h. Perquè realment creiem que l’infant i els pares sovint no troben espais de presència i mirada, la feina, les tasques domèstiques, els interessos personals… sovint dificulten que l’infant rebi allò que li correspon i que l’adulta gaudeixi d’aquets moments íntims, que ajuden a construit el vincle segur, amb el seu fill o filla.

fullsizerender-jpg-2

Hem perparat un espai amb materials no estructurats i estructurats, per a que els infants, a partir de 8 mesos, seguint el seu pròpi plà intern de vida interaccionen amb allò que necessiten i així construeixin una xarxa rica d’experiènces vives sólides i intenses, que es convertiran en aprenentatges sólids. Aquets materials estructurats segueixen la metodologia waldorf i montessori. També tenim materials de motricitat fina i grossa, seguint el paradigma d’Emmi Pickler, sense moviment lliure no hi haurà pensament lliure, per això és tant important per a nosaltres el moviment en totes les seues dimensions. Les mares i pares que estan presents acompanyant als seus fills i filles en aquests moments simplement els observen percebent al seu infant en tots els sentits, els donen la mirada que sovint el temps no els deixa regalar, i allí coneixen l’essència del seu infant, quins son els seus interessos, com treballa amb els materials, com es mou i inspecciona els materials i els espais, com es relaciona amb els altres infants i adults…  L’adult es converteix amb el port on l’infant va cada cop que necessita sentir-se segur.

fullsizerender-jpg-1

Les adultes i els infants estan acompanyats per les professionals de Lo Niu, qui accompanya, orienta i assessora a cada família. Cal a dir que també es fan formacions i assemblees on es compartixen les vivencias personals de l’espai de joc i s’encamina a la família cap a una criança respectuosa i conscient.

Cada cop més les investigacions en neurociència ens permeten conèixer en profunditat el cervell infantil, el seu desenvolupament i la seua profunditat, i aquestes fan més evidents la necessitat de respectar a l’infant, el seu ritme, les seues necessitats, els seus aprenentatges… per a que l’organisme visqui en benestar, ja que si hi ha desequilibri  es produeix stress i llavors hi ha consequències.

Des de Lo Niu proposem aquest espai respectuòs, per a que dintre d’aquesta criança sense rellotge, hi hagi una sala del temps on no hi hagi tic tac i pressa, sinó presència, mirada i respecte a l’infant.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s