Panera dels Tresors Lo Niu

La gent de Lo Niu us hem preparat amb amor i molta cura diferents paneres dels tresors per a que us pugueu iniciar vatros i els vostres infants en aquesta activitat d’exploració que satisfà una de les necessitats més importants dels infants, l’interès en el món, les ganes innates de descobrir tot allò que els envolta. La panera dels tresors permet que l’infant explori i toqui part de la realitat existent d’aquest món que li causa tanta curiositat i guiat per aquesta necessitat innata l’infant interacciona amb el món i el comença a conèixer.

fullsizerender

Les paneres de tresors que hem dissenyat a Lo NIU, les podeu trobar de diferents mides, i en diferents materials. Les paneres estan fetes a mà amb “trapillo”, perquè aquestes siguin toves i dolces al tacte. A dins hem preparat una serie de materials naturals provinent de diferents matèries originals per tal de donar riquesa i amplitud en la coneixença del món, anant molt més enllà del món artificial del plàstic. Cal a dir que la nostra panera dels tresors cuida els sentits dels infants, sent atractives per a ells i no sobreestimulant-los, donant-los riquesa i no estrès, realitzades amb el saber i la experiència de professionals que observen com els infants interaccionen amb els diferents materials, cada dia. Els materials que proposem a la panera son no estructuras, naturals i neutres i pretenen desenvolupa els sentits (olor, gust, tacte, oida, vista), la coordinació d’ulls, mà i boca, el concepte espai mitjançant les formes, i la seguretat de l’infant en la seua habitat en descobrir el món, ja que poden accedir fácilment a tots ells i portar-los a la boca o pulsionar-los per coneixer-los, fet que li donarà una bona autoestima.

fullsizerender-jpg-5

La panera és un joc d’exploració per infants entre 6 mesos i un any. A partir dels 12 mesos les necessitats del seu desenvolupament evolutiu i maduratiu canvien i la panera es pot anar transformant en una proposta de joc heurística.

Natros us proporcionem una panera dels tresors que us acompanyi i vagi creixent poc a poc amb els postres infants, es a dir, que amb el temps vatros pugueu afegir d’altres i complementar-la amb les vivencies i interessos que observeu dia a dia amb els vostres infants. Alguns materials que podreu anar-li afegint a la vostra panera dels tresors del NIU poden ser: coco, un mirall petit, pilotes de roba, pinya, fruites, una tapa, un pal, etc…

fullsizerender-jpg-4-1

Com acompanyem els adults en el joc de la Panera dels tresors?

  • La predisposició de l’adult afavoreix l’estimulació i la concentració del nadó en l’exploració dels objectes de la panera. Una simple mirada o un somriure és suficient perquè l’infant entri en contacte amb l’adult, i aquest fet farà que l’infant senti seguretat. L’infant es sentirà atret per la varietat dels objectes i les seves formes, colors…
  • L’adult no intervindrà en les accions que realitzi l’infant, simplement observarà les seves preferències, interessos i l’evolució de l’ infant, aixi com vigilar el moment de joc.
  • En el joc de la panera dels tresors és important renovar alguns objectes de tant en tant deixant-ne d’antics perquè els nens els tinguin com a referència i els nous seran un estímul perquè continuïn interessant-se pel joc i la descoberta.
  • Per renovar adequada ment els objectes és important observar les preferències dels infants i les activitats que duen a terme amb cada objecte.

Si us interessa tenir una de les nostres paneres de tresors Lo Niu, podeu contactar amb nosaltres per mail losllirisassociacio@gmail.com o per facebook.

Panera tresor Lo Niu: a partir de 10€

fullsizerender-jpg-3

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s