Creixem

Van passant els dies, les setmanes i els mesos. Poc a poc i ràpid al mateix temps. Ja som al gener i mentre el món avença i la neurociència ens dona la raó els nostres infants van crèixent i nosaltres amb ells.

Ens segueix sorprenent com, seguint els seus processos interns, sense ser dirigits per ningú més que per ells mateixos, fan i no paren de fer, activitats extraordinàries.

Ells escullen el material, ells escullen com fer-lo servir, en quin moment, a ells els oferim l’ambient, el temps, la mirada i la presència. Els donem l’oportunitat de recrear-se en aquest fer guiat pel seu pla intern i de viure allò que la vida els posa  davant. Cuidant-los i limitant-los sempre que calgui.

Cada persona és única al món, i a Lo niu cada infant pot sentir-se així, ell mateix. Aqui es respecten els ritmes, els processos, els interesos i es cuiden els sentits dels infants perquè tot té una raó i crèixer en un ambient respectuòs invita al respecte cap a un mateix, als altres i al món, a l’equilibri i la tranquilitat de l’organisme, aquí no hi ha ansietat per conseguir quelcom abans d’estar preparat madurativament, ni ràbia per sentir-se oprimits i no respectats, ni excès d’imputs que destaroten l’organisme. Aqui ens cuidem per aconseguir el que  hauria de ser l’objectiu principal de l’educació: Desplegar l’ésser en totes les seues dimensions i potencialitats.

img_0694Els nostres infants cooperen i no lluiten, som un equip de diferents edats, ritmes, interessos, habilitats… i això els fa crèixer encara més i a natros, les mares, pares i professionals, també.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s